www.zamosconline.pl - Zamość i Roztocze - wiadomości z regionu
Zamość i Roztocze - redakcja Zamość i Roztocze - formularz kontaktowy Zamość i Roztocze - linkownia stron Zamość i Roztocze - komentarze internautów Zamość i Roztocze - reklama Zamość i Roztocze - galeria foto
Redakcja Kontakt Polecamy Komentarze Reklama Fotogaleria
Witaj w czwartek, 21 listopada 2024, w 326 dniu roku. Pamiętaj o życzeniach dla: Janusza, Konrada, Reginy.
Listopadowe przysłowia: Święty Marcin jedzie błoniem siwym koniem. [...]

Turystyka: Noclegi, Jedzenie, Kluby i dyskoteki, Komunikacja, Biura podróży Rozrywka: Częst. radiowe, Program TV, Kina, Tapety, e-Kartki, Puzle, Forum Służba zdrowia: Apteki, Przychodnie, Stomatologia Pozostałe: Kościoły, Bankomaty, Samorządy, Szkoły, Alfabet Twórców Zamojskich

www.zamosconline.pl Zamość i Roztocze - wiadomości z regionu


\Home > W naszym mieście


- - - - POLECAMY - - - -




Zwierzyniec Pils - limitowana edycja z Browaru w Zwierzyńcu

PERŁA - Browary Lubelskie SA reaktywowała warzenie piwa w Browarze w Zwierzyńcu i wprowadziła na rynek nowe piwo o nazwie Zwierzyniec Pils - edycja limitowana.

Zwierzyniec Pils - edycja limitowana dostępny jest w dystrybucji w butelkach bezzwrotnych o pojemności 330 ml.

Na reaktywację browaru został wybrany dość szczególny styl warzenia Bohemian pilsner. Bohemian pilsner to jeden z najstarszych rodzajów piwa o jasnym kolorze i doskonałej klarowności. Podobnie jak inne piwa z tej rodziny powstaje w procesie dolnej fermentacji. Delikatnie złotej barwie towarzyszy optymalne nagazowanie oraz kremowo-biała, gęsta piana. Piwo posiada nie ozdabiany, czysty aromat oraz zrównoważony smak słodu i goryczki. Wyczujemy w nim również przyjemną nutę chmielu. Wyjątkowość tego produktu drzemie w jego składnikach oraz sposobie warzenia. Sekretem odkrytego na nowo smaku sprzed lat jest źródlana woda z roztoczańskiego ujęcia, doskonałej jakości lubelski chmiel oraz szczególna metoda warzenia - dekokcja dwuwarowa.

- Początki dekokcji to czasy, gdy brzeczkę warzono nieśpiesznie. Fermentacja przebiegała wolniej i produkcja piwa wymagała więcej czasu. Dzisiaj ta technologia nie jest popularna, lecz istnieje przekonanie wśród piwowarów, że zacieranie dekokcyjne nadaje piwu jeszcze pełniejszy smak - wyjaśnia Michał Kempa, dyrektor Browaru.


autor / źródło: red.
dodano: 2013-11-23 przeczytano: 5458 razy.












- - - - POLECAMY - - - -




Zamość i Roztocze - wiadomości z regionu - Twoje źródło informacji

Wykorzystanie materiałów (tekstów, zdjęć) zamieszczonych na stronach www.zamosconline.pl wymaga zgody redakcji portalu!

Domeny na sprzedaż: krasnobrod.net, wdzydze.net, borsk.net, kredki.com, ciuchland.pl, bobasy.net, naRoztocze.pl, dzieraznia.pl
Projektowanie stron internetowych, kontakt: www.vdm.pl, tel. 604 54 80 50, biuro@vdm.pl
Startuj z nami   Dodaj do ulubionych
Copyright © 2006 by Zamość onLine All rights reserved.        Polityka prywatności i RODO Val de Mar Systemy Komputerowe --> strony internetowe, hosting, programowanie, bazy danych, edukacja, internet